fredag 13 maj 2011

Relationsvåld

Nationellt centrum för kvinnofrid har på regeringens uppdrag avgivit en rapport Rapporten föreslår att alla kvinnor som söker vård skall tillfrågas om de har utsatts för våld. Sålunda skulle det råda en presumtion för att vårdsökande kvinnor är våldsoffer.

Förslaget framstår som något märkligt i ljuset av att seriös forskning visar att kvinnor är lika våldsaktiva som män i parrelationer. Enligt en ickevetenskaplig undersökning utförd av Aftonbladet sa till och med 70% av männen att de hade misshandlats av sin kvinnliga partner.

Varför skall då inte samma fråga ställas till vårdsökande män som till vårdsökande kvinnor? Handlar det om en systematisk och strukturerad förminskning av mannens rättigheter och känslor?

3 kommentarer:

 1. Kan det vara så att det är skillnad på kvinnor och män? Kan det vara så att vi är olika och bör behandlas olika?

  SvaraRadera
 2. Bör behandlas olika. Skall våld mot kvinnor ge uppmärksamhet medan våld mot män skall ignoreras. Är det vad du menar? Annars ber jag dig att förtydliga.

  SvaraRadera
 3. Ja det va så jag menade men jag var ironisk. Man har från många kvinnors håll satt en boll i gungning och frågan är var detta slutar? Jag längtar fortfarande tills den dagen jag får umgås med en feminist. Än har ingen vågat sig fram i min närvaro trots att jag inte bits. Men det ska bli intressant att se hennes reaktion när jag skäller ut henne för att hon inte håller upp dörren för mig. När hon inte bär dom tunga sakerna eller vill smutsa ner sig. När jag kräver att få vara hemma med barnen tills dom börjar i skolan... vänta nu!

  Det sista kräver ju att en feminist ska ge sig in i ett hetrosexuellt förhållande. Hur ser ett sådant ut? Jag menar, ska inte dom klara allt själva?

  Jag får nog läsa på lite mer om detta fenomen.

  SvaraRadera