måndag 8 augusti 2011

Terrordådet har spelat förbudsivrarna i händerna

Tyskland tar nu Anders Breiviks terrorhandling till intäkt för att avskaffa anonymiteten på internet. Att en enskild händelse skall läggas till grund för ett sådant förslag är häpnadsväckande,särskilt som vi tidigare har haft omfattande terrordåd utförda av islamister och separatister utan motsvarande krav.

Snarare är det nog så att det ligger i politikernas intresse att skapa kontroll och makt över bloggosfären som ofta fungerar som en nagel i ögat på de etablerade partierna och gammelmedia. Fria och oberoende samhällskritiker är inget som gillas av etablissemanget.

Jag har tidigare skrivit om att terrorhotet och barnporrkortet spelar dessa förbudsivrare i händerna.

Kom ihåg nobelpristagaren Alexander Solzjenitsyns kloka ord: "A state of war only serves as an excuse for domestic tyranny".

Och Tyskland är inte ensamt i sin förbudsiver. Långt därifrån. Här ropar italienska bloggar på hjälp för att förhindra repressiva och inskränkande lagregler i Italien. Lagregler som innebär krav på licens för bloggande och att en enskild politiker på godtyckliga grunder skall kunna stänga ner exempelvis en regeringskritisk blogg. Mer om detta Här.

Etablissemangets förbudsiver och ständiga vilja att inskränka yttrandefriheten är i förlängningen ett långt större hot mot demokratin än det hot som kommer från extremister som Breivik och olika islamister m.fl.

Copyriot i samma ämne.

9 kommentarer:

 1. Klokt talat.

  Anden är dock utsläppt ur flaskan.

  SvaraRadera
 2. interesting) thanks a lot for sharing!

  SvaraRadera
 3. I really appreciate this wonderful post that you have provided for us. I assure this would be beneficial for most of the people.

  SvaraRadera
 4. You cannot even imagine how helpful your article has been to me! Thanks alot!

  SvaraRadera
 5. Thanks for sharing such useful information. I think this is really a very nice post. Thanks for the great content!

  SvaraRadera
 6. Awesome blog. I enjoyed reading your articles. This is truly a great read for me. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles.Keep up the good work!

  SvaraRadera
 7. "Etablissemangets förbudsiver och ständiga vilja att inskränka yttrandefriheten är i förlängningen ett långt större hot mot demokratin än det hot som kommer från extremister som Breivik och olika islamister m.fl."

  Jo... - så är det ju - men hur många av oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna - inser det ?

  SvaraRadera
 8. I am great fan of your blog.Every time i come here i see something very new.Thanks for sharing the information.

  SvaraRadera
 9. Thank you for sharing this article. I love it. Keep on writing this type of great stuff.

  SvaraRadera