fredag 23 oktober 2009

Ask - Ingen datalagringslag före valet 2010

Datalagringslagen har blivit en het potatis. Nu slår Beatrice Ask fast att det inte blir någon lag före valet 2010.

Uppenbart har Alliansen nu fattat att integritetsfrågorna kan påverka valresultatet. Rädlsan efter PPs framgångar i valet till Europaparlamentet är tydlig.

Som beakant har EG-kommissionen stämt Sverige vid EG-domstolen eftersom vi inte har implementerat teledatalagringsdirektivet. EG-domstolen lär nu fälla Sverige som därmed torde få betala stora belopp i skadestånd. Detta kan vi tacka särskilt Tomas Bodström för. Dessa miljoner hade istället kunnat användas de den vårdpersonal som nu hotas av lönestopp.

Lagen är också helt värdelös som verktyg för att bekämpa brottslighet. I Tyskland har brottsuppklaringen endast påverkats med 0,006%.

2 kommentarer:

  1. Ja, och med den låga procenten kan det lika väl vara en tillfällighet. Kanske ingen förbättringen sker alls, men folk blir tystare och mer rädda. Kan ju ses som en förbättringen dock av makthavarna.

    Roland Eriksson

    SvaraRadera
  2. Har du koll på om det finns tidigare exempel i historien på lagar som införts utan stöd hos folket, och hur det har gått med de lagarna, vad folkets reaktion blev osv.?

    SvaraRadera