torsdag 17 juni 2010

En sorgens vecka - R.I.P. personlig integritet

HAX och Falkvinge påpekar att WD29 har trätt i kraft. Nu kommer alltså datadirektivet att utökas till att omfatta alla sökningar på internet. Kommissionen får nu i uppdrag att ta fram ett konkret lagförslag.

På begäran av vår kommissionär Cecilia Malmström har nu också det s.k. SWIFT-avtalet dammats av bakom stängda dörrar. Medborgarinsyn är tydligen farligt men att kränka den personliga integriteten gör politiker och tjänstemän för allas bästa, eller?! Så nu blir det fritt fram för USA att ta del av icke brottsmisstänktas alla banktransaktioner.

Tor påpekar att trenden går mot att inom kort utvidga övervakningen ännu mer.

Som vanligt används barnporr och terrorism som murbräcka. Sanningen är givetvis en annan. Politikerna har ett oändligt vilja att kontrollera och tysta sina kritiker och helst av allt alla medborgare. På så sätt får de möjligghet att regera ostört och utan krångel. Fy f-n!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Juristen!

  Ja, det är ett enormt avstånd mellan vanligt folk och politiker! Vanligt folk står inte högt på politikernas agenda, än mindre vanligt folks personliga integritet!

  SvaraRadera
 2. Det kan vara bra att veta att WD29 inte innebär att alla sökningar kommer lagras och lämnas ut. Däremot innebär WD29 att EU-parlamentet tagit ställning för att lagring av sökningar är en bra metod för att komma till rätta med övergrepp mot barn - vilket i sig är mumbojumbo.

  WD29 är alltså inte en lag eller någon form av rättsligt bindande avtal, utan "bara" ett uttalande. Särskilt den som är jurist kan ju behöva hålla isär det.

  SvaraRadera
 3. @Marcin; Om du läser lite mera noga så ser du nog att jag just skrev; "Kommissionen får nu i uppdrag att ta fram ett konkret lagförslag."

  Att det kommer ett lagförslag i linje med WD29 är jag dock rätt säker på. Håller du emot?

  PS: Läs gärna det jag skriver innan du framför kritik som; "Särskilt den som är jurist kan ju behöva hålla isär det." Men tack för din kommentar.

  SvaraRadera
 4. Vi är inte ett dugg bättre än Nordkorea!!!

  SvaraRadera
 5. Fan, nu känner jag att jag vill gå ur EU. Fanns det inte öppningar för det i Lissabon-fördraget? Nån som vet vilken blankett jag behöver fylla i?

  :)

  /Smen

  SvaraRadera
 6. Nåja, Juristen, EU-Kommissionen får inte alls i uppdrag att ta fram ett konkret lagförslag. WD:n syftar till att visa på EU-parlamentets ställningstagande i vissa frågor. Egentligen får dessa inte vara av uppmanande typ, vilket väl har glidits lite på här.

  Mer info finns här: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+RULES-EP+20091201+RULE-123+DOC+XML+V0//EN

  Vi får la se. Dock, förlåt om det var tråkigt formulerat i förra posten. Klockan var lite för mycket.

  SvaraRadera