söndag 21 februari 2010

Antipiratbyrån beställer ny lag

Pontén & Co har kommit till insikt om att det är svårt att säkra bevisning mot den som använder sig av bittorent-teknik.

Därför lägger de nu en beställning på ny lagstiftning.. I sin godhet berättar Pontén att upphovsrättsmaffian inte alls begär att få ut identiteten på personen bakom en viss IP-adress. Hans förslag går ut på att exempelvis en statlig myndighet skulle kunna användas för att skicka varningsbrev till den förmenta förbrytaren. Hur skall det gå till frågar jag mig. Skall myndigheten agera på uppdrag av Antipiraterna eller skall myndigheten i realtid spåra och samla bevisning? Hur skall myndigheten annars få fram uppgifter om vem som har laddat vad och när?

Även Ifpi har nyligen beställt ny lagstiftning.

HAX skriver om riskerna när lagstiftning kan beställas som en ny tröja från Ellos. Även Copyriot kommenterar.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

  1. Jag förstår ärligt talat inte hur denna "beställning" har kommit in. Borde de inte rent praktiskt föreslagit ny lagstiftning i t.ex. en insändare, ett brev till regeringen, eller dylikt? Nu ser det mer ut som om TT själva har skapat nyheten genom att ringa runt och frågat efter APB's önskelista till jultomten.

    SvaraRadera
  2. Det är intressant att denna man som vill ha en carte blanche för att trakassera och hota andra människor själv inte ens står listad i telefonkatalogen...

    Vad säger det om hans trovärdighet?

    SvaraRadera