fredag 19 februari 2010

Skola spionerade på elever via fjärrstyrd webkamera
Ett skoldistrikt i Pennsylvania, USA, delade ut laptops till sina elever. Alla var glada och nöjda, men vad varken eleverna eller deras familjer kände till var att datorerna hade försetts med webkameror som kunde fjärraktiveras.

Det hela avslöjades sedan en elev fick en reprimand för att han hade agerat på ett opassande sätt i sin bostad. Pojkens familj har nu väckt talan mot skoldistriktet. I stämningsansökan kan man läsa:

Images captured may consist of minors and their parents or friends in compromising or embarrassing positions, including in various stages of dress or undress


Skoldistriktet förnekar spionage och ber om ursäkt på sin hemsida.

Övervakningssamhället tycks ha gjort nya landvinningar!


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

  1. Helt otroligt att flera personer kan komma överens om att göra en sådan sak. Då har man inte mycket respekt för vanlig moral och etik, och förhoppningsvis lagar.

    SvaraRadera
  2. Det här kan inte vara sant. Säg att du hittar på! SÄG DET! Och om det är sant säg att det leder till ett tämligen långt fängelsestraff. Det här är bland det värsta jag läst någonsin. Man kan ju även anta att antalet onanerande ungdomar man fått se är tämligen högt.

    SvaraRadera