torsdag 17 november 2011

SKA JAG KASTA BOSTONGURKA PÅ DIG

Korvgubbe goes bananas from Skatteverket on Vimeo.Här är Skatteverkets nya reklamfilm som främst riktar sig till unga. Budskapet är att du alltid ska begära kvitto, annars anses du som konsument medverka till skattefusk.

Själv begär jag sällan kvitto. Mest av praktiska skäl eftersom jag dels inte har en aning om var jag skulle förvara alla hundratals kvitton man får på ett år, dels därför jag känner att det vore ett slöseri med papper. Dessutom ser jag inte det som min uppgift att agera obetald skattepolis.

8 kommentarer:

 1. Intressant fråga detta med kvitton. Dels därför att många kvitton innehåller bisfenol och är olämpliga att ta i egentligen, dels därför att det finns tekniska idéer om elektroniska kvitton som skulle ersätta papperskvittona, men där förstås hela anonymitetsgrejen är kastad i papperskorgen.
  Någonting att skriva om nångång!

  Skatteverket har ett systemfel att de är helt enögda på skatteuppbörd och bortser ifrån/är likgiltiga inför vilka kollateralskador deras suboptimering innebär på annat i samhället.

  Hälsofarorna med termoskrivna kvitton har jag iofs tagit upp lite en gång.

  http://viktualiebrodern.wordpress.com/2011/08/12/myndigheters-prioriteringar-kvitton-och-akrylamiden/

  SvaraRadera
 2. Rätt idiotiskt... det är ju inte ens bostongurka han kastar. Ser mer ut som någon skagenröra eller liknande.

  SvaraRadera
 3. Jag förstår inte vad du har emot den här kampanjen (förutom att kvaliteten på den kanske lämnar en del att önska). Man behöver ju inte spara kvitton bara för att man tar emot dem.

  Naturligtvis är det inte en skyldighet att ta emot ett kvitto (så länge säljaren inte vet om det sparas eller ej så är ju stor del av effekten redan uppnådd), men faktum kvarstår att det är bra om många gör det. Jag ser inget fel i att dra mitt strå till stacken.

  SvaraRadera
 4. Örf så fånigt med "Hej, vi gör ett amatörvideoklipp!"-början.

  SvaraRadera
 5. slöseri med papper argumentet funkar inte för dig personligen eftersom det alltid måste skrivas ut ett kvitto oavsett om du tar emot det eller inte...

  SvaraRadera
 6. Thank you for sharing this article. I love it. Keep on writing this type of great stuff.

  SvaraRadera
 7. I like this blog, very good work))

  SvaraRadera
 8. @Tor: Jag har väl egentligen inget emot kampanjen mer än jag tycker att den är töntig. Sedan är det också så att företrädare för skatteverket på flera ställen i media har sagt att den konsument som inte begär kvitto medverkar till skattebrott. För det första är detta naturligtvis helt osant och mynidighetsföreträdare bör inte ljuga i tjänsten. För det andra oroas jag av uttalandet eftersom vi inte kan utesluta att skatteverket lobbar igenom en lag som just medför ansvar för medverkan till brott för den konsument som inte sparar kvitton. Och en sådan lag skulle jag i högsta grad ogilla av flera skäl.

  SvaraRadera