tisdag 15 november 2011

NY SAJT HÄNGER UT DÖMDA PEDOFILER

Ännu en sajt har skapats med syftet att hänga ut personer som är dömda för barnpornografibrott eller annan brottslighet riktad mot barn. Sajten gör det möjligt att söka länsvis och på personnamn. Man får uppgifter om namn, adress och telefonnummer samt även vad personen är dömd för.

På sajten informerar också nätverket om att de personer som hängts ut och vill ha sina uppgifter borttagna kan få det.Men då krävs att personen går med på kemisk kastrering eller visar att han eller hon genomgår lämplig behandling hos psykolog.
Vidare vill nätverket tvinga personen till fortsatt kontakt, för att man ska kunna försäkra sig om att kraven följs.

Skapare av sajten är Mikael Skillt. Mikael är Nationaldemokrat och motståndare till moskéer i Sverige.

Nationaldemokraten Mikael Skillt vill också tjäna pengar på sin idé. Han har i detta syfte skapat en app som kan laddas ner för den facila summan om 39 kronor.

Flera klagomål mot sajten har inkommit till Datainspektionen som nu har inlett en granskning. Enligt Datainspektionen uppvisar sajten flera likheter med liknande sajter som tidigare har polisanmälts.

En av de personer som riskerar att hängas ut på satjen är den dömde mangaöversättaren Simon Lundström.

Gothbarbie skriver om hur barnporrhysterin kan slå tillbaka.

Det Mikael Skillt och hans anhängare sannolikt inte har tänkt på är att de spelar de lobbyister som vill inskränka våra fri- och rättigheter rätt i händerna. Dessa lobbyister spelar gärna och oblygt ut barnporrkortet som ett argument för att inskränka de demokratiska rättigheterna. Sannolikt kan sådant drabba även Mikael Skillt som i egenskap av Nationaldemokrat och högerextremist ideologiskt inte står långt ifrån Anders Breivik.

5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Nätverket finns på Facebook också med över 4000 gillanden. https://www.facebook.com/pages/N%C3%A4tverket-Stoppa-pedofilerna/285965598089953

  SvaraRadera
 3. Fast Micke vill ju inte tjäna pengar personligen på android-appen Pedotracker. Alla pengar går till drivandet av nätverkets arbete.

  För övrigt är appen numera gratis.

  SvaraRadera
 4. Nä...han vill inte tjäna pengar. Konstigt att helt nyligen dyker det upp t-shirts / muggar / väskor etc med kampanjens namn på till salu på en av deras "sponsorers" sida. Sidan är skapad av två primära orsaker. Pedofiler står längst ner i den sociala hierarkin och det utnyttjar gärna andra grupper som inte heller står så högt i gemene mans ögon (läs högerextremister). Är du utsatt för spott och spe? Hitta någon som är ännu mer hatad och rikta uppmärksamheten dit. Sen får dom massa som tycker detta är bra för att Sverige har slappa lagar osv och alla dessa kommer såklart snegla på NSD och tänka "Ja om dom gör så här bra saker kanske dom har annat vettigt att säga...". Kampanjen har inget att göra med att förhindra brott / stödja offer eller dylikt. Det är bara en bonus. Jag är oskyldigt dömd och uthängd på sidan men orkar uppriktigt sagt inte bry mig. Dom som betyder något i mitt liv vet vem jag är. Tycker bara det är synd att idioter som Skillt kommer undan med detta. Men tror på karma och det kommer bita honom i arslet en vacker dag.

  SvaraRadera