onsdag 23 november 2011

SPRÄNG INTERNET

Kjell Häglund skriver bra och insiktsfullt om den kommande amerikanska SOPA-lagen som kommer att spränga internet och ta död på såväl Youtube som Facebook i den skepnad vi idag känner.

Mest anmärkningsvärt är uppgiften om hur upphovsmaffians företrädare Michael O’Leary lovordar internetcensuren i Kina och det till applåder från ledamöterna i amerikanska representanthuset.

Detta är farligt långt farligare än alla andra integritetskränkande lagar som stiftats. Bomba amerikanska kongressen och senaten med krav på att lagen inte skall godkännas. Notera dock att lagen redan en gång har gått igenom under total tystnad,och att den bara är tillfälligt stoppad på grund av en enskild senators initiativ.

Här uttryckte jag viss entusiasm och tillförsikt inför det faktum att Youtube hade inlett förhandlingar med filmbolagen om att streama filmer. Jag inser nu att dessa förhandlingar endast var försteget till den kommande SOPA-lagen. Det största hotet för upphovsrättsmaffian är att de har förlorat greppet om nöjeskonsumenterna som ju lika gärna roar sig med en privatinspelad film på Youtube som med en Hollywood-producerad storfilm. Detta har varit en huvudvärk för profithungern, men nu har man kommit på lösningen. Förbjud all konkurrens. Och politikerna hänger med som lydiga hundar.

4 kommentarer:

 1. Det verkar som SOPA har tappat stöd:
  http://www.idg.se/2.1085/1.417800/bsa-vill-stoppa-usas-antipiratlag

  SvaraRadera
 2. "Public Knowledge" skriver i gårdagens nyhetsbrev följande:

  "...And, most recently, you took our call to arms against SOPA and you made it your own.

  The enormous outpouring of opposition to the bill has made policymakers stop and think about the real dangers of SOPA's effect on innovation, cybersecurity, and free speech online.

  Early next week, we'll be calling on you to do the same in the Senate, as they consider SOPA's Senate-side cousin "PIPA."

  Thanks for standing with us in the fight for an open internet, balanced copyright, and consumer rights."

  http://www.publicknowledge.org/blog/sopa-hearing-flawed-bill-itself

  Learn more about the Internet Censorship Bills (SOPA/PIPA): http://americancensorship.org/index.html#infographic

  SvaraRadera
 3. Thank you for making this site very interesting! Keep going! You're doing very well!

  SvaraRadera
 4. Anonym och Dennis; Tack för uppdateringarna. Kanske finns det ännu hopp att denna Stasi-lag stoppas.

  SvaraRadera