tisdag 31 januari 2012

NÄTFASCISMEN VISAR SITT ANSIKTEHär ovan ser ni två hard core terrorister som planerat att ödelägga hela USA. I varje fall om man får tro på amerikanska Homeland Security.

Historien bakom bilden är först patetiskt rolig, men vid närmare eftertanke rent skrämmande.

Bakgrunden till historien är att unge Leigh Van Bryan skulle åka till USA tillsammans med sin flickvän. Inför resan twittrande han glatt ett meddelande till sina kompisar:

Free this week, for quick gossip/prep before I go and destroy America?

Twittret ledde till att de unga tu vid ankomsten till USA omgående greps av beväpnad polis och blev försedda med handfängsel.

Därefter följde timslånga förhör. Under förhören blev de även utfrågade kring ett annat twitter, som utgjorde ett citat från TV-serien Familly Guy:

3 weeks today, we're totally in LA p****** people off on Hollywood Blvd and diggin' Marilyn Monroe up!

På fullt allvar hävdade agenterna från Homeland Security att de unga tu gemensamt planerade att gräva upp Marilyn Monroes lik. I denna övertygelse sökte agenterna intensivt efter spadar i de ungas bagage.

Efter 12 timmar förhör och inlåsning blev sedermera de unga tu avvisade från USA och fick resa hem med beskedet att de i framtiden skulle vara tvungna att ansöka om visum innan de reser till USA.

Övervakningssamhället är sålunda här med full kraft. Effekterna är brutala. Oskyldiga skämt kamrater emellan leder till gripande, handfängsel och fängsligt förvar samt förhör i timmar. Inte ens Stasi nådde upp till denna nivå. Men USA - som är upphovsrättsmaffians kompis och våra politikers allierade - har nått ditt. Sensmoralen av detta blir; Tänk på vad du skriver i bloggar, twitters eller andra social medier. Du är nämligen övervakad alltid och överallt!

Intressant

4 kommentarer:

 1. Lite märkligt att gammalmedia bara skriver reflexmässigt om det som en kul grej

  SvaraRadera
 2. Frågan jag ställer mig är hur dumma de är på Homeland Security. Om de verkligen hade för avsikt att utföra det som de twittrade om hade de verkligen gått ut med det så offentligt.

  Jag drar mig numera för att åka till USA för att landet har blivit så paranoid.

  SvaraRadera
 3. Låter som detta ägde rum i de forna öststaterna, inte i den fria världen.

  SvaraRadera
 4. Dennis; Är vi en del av "den fria världen". Som du ser är vi ständigt övervakade och politiker tillsammans med ekonomiska särintressen vill ytterligare öka övervakningen och kontrollen över allt du gör i ditt privatliv. Är vi då fria? Jag menar ingen kritik mot dig med detta, men det är omständigheter som vi ständigt bör reflektera över.

  SvaraRadera