fredag 19 mars 2010

Ask bör avgå

Beatrice Ask har än en gång visat att hon inte hyser ens den minsta respekt för grundläggande folkrättsliga principer.

Genom Europakonventionen och även av hävd i svensk rättstradition har vi alla rätt att betraktats som oskyldiga till dess skulden har fastställts av domstol. Men detta bryr sig inte Beatrice Ask om. Förmodligen med förhoppningen att kunna vinna fler feministiska röster agiterar hon därför nu för att ännu icke dömda skall bestraffas.

Det handlar om misstänkta sexköpare och tydligen bara om den misstänkte är man eftersom Ask endast uttalar sig om manliga sexköpare. Kvinnliga sexköpare som reser till Afrika etc omfattas tydligen inte av Ask's repressalier. Enligt Ask är det också jättebra om barnen får veta att deras far är misstänkt som sexköpare för då är pappan enligt Ask en "typ" som dessutom sannolikt har förgripit sig på sina barn.

Jag tar mig för pannan. Ask har tidigare visat sin inkompetens i samtliga frågor som handlar om statens ingrepp i den privata sfären. Men hennes argumentation i den nu aktuella frågan når nya avgrunder.För mig framstår det som uppenbart att Ask har tagit ett jobb som hon inte klarar av. Det skulle därför vara en välgärning om hon i vart fall förmådde att ta ett riktigt beslut, nämligen att avgå från posten som justitieminister!

Fler i samma ämne:

Alliansfritt Sverige

Anna Troberg

Henrik Alexandersson

UPPDATERING: Advokatsamfundets generalsekreterare kallar Ask's förslag för en återgång till medeltiden och får medhåll av Niklas Långström,chef för Centrum för våldsprevention. Långström påpekar dessutom att forskningen visar att skamstraff ökar risken för återfall.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

 1. "Men Mr Burns, frenologi är förlegad humbug…
  Säger Ni ja, med Er stråtrövarpanna."

  ur ‘the Simpsons’


  Måhända något för Bea

  /Smen

  SvaraRadera