söndag 21 mars 2010

Samtidigt i England

I England hade så när antipiratorganisationen BPI lyckats smyga igenom en ny lag som skulle göra det möjligt för upphovsrättsindustrin att efter eget tyckande tvinga ISP'er att stänga internetsidor utan föregående prövning i domstol.

Saken uppmärksammades dock i sista sekunden och har resulerat i ett öppet brev från ledande företrädare för Google, Facebook m.fl. som kritiserar lagen och uttrycker farhågor för att lagen skulle innebära slutet för ett fritt internet.

HADOPI i Frankrike och nu denna BPI-lag i England. Från att tidigare ha varit en varm förespråkare för EU känner jag nu en alltmer tilltagande osäkerhet till om Sverige alls bör beblanda sig och samarbeta med närmast fascistiska stater.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

  1. Ursäkta men med en justitieminister som tycker att rättslig prövning före straff är en option som kan skippas lite si och så vetefan om Sverige är bättre.

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt Anonym. Problemet förminskas dock inte av att Sverige dessutom samarbetar med andra nationer som har lika lite respekt för de mänskliga fri och rättigheterna. Det var detta jag åsyftade även om jag må ha uttryckt mig slarvigt.

    SvaraRadera
  3. Jag känner några "kända" artister och de lägger själv ut sina låtar på tuben. Bara trams det här med censur och rättigheter. Det går att vara yrkesmusiker och ha ett vanligt jobb. Dessutom så är det skivbolagen och inte artisterna som skriker och gapar. Visst får skivbolagen med en och annan artist som det går dåligt för... Ska en elektriker få betalt för varje gång en kund tänder sin lampa hemma? /Frisk

    SvaraRadera