söndag 21 mars 2010

Ask och skampålen igenHär är videon med Beatrice Ask's numera klassika uttalanden att misstänkta skall hängas ut till allmänt spott och spe.

Notera hur hon betonar ordet misstänkt och att hon säger " du är misstänkt för att ha köpt sex...och det är inte tillåtet". Sedan när är det otillåtet att bli misstänkt för ett brott? Man är väl oskyldig till dess skulden har fastställts av domstol. Eller?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

  1. Juristen!

    Ja, man kan verkligen fråga sig vad hon har för syn på rättssäkerheten! Hon verkar inte bry sig om en person är skyldig eller ej. Det räcker tydligen med att hon misstänker eller tycker att en person är moralsikt förkastlig för att hon ska släpa ut denne till skampålen.

    Med tanke på alla rättsskandaler, speciellt inom sexbrottsmål, som uppdagats de senaste åren så borde hon verkligen tänka om. Vem som helst kan ju t.o.m. bli dömd på enbart misstankar och falska anklagelser. Vem minns inte fall som Södertäljeflickan och Fallet Ulf? Där har rättssystemet verkligen falerat! Och just nu krackelerar allt kring Thomas Quick! Återigen visar det sig att rättssäkerheten har falerat. Men Beatrice Ask verkar inte speciellt oroad! Tvärtom, hon lägger fram förslag som ytterligare spär på rättsosäkerheten i samhället! Kan man överhuvudtaget ha förtroende för en sådan person som justicieminister?

    SvaraRadera