onsdag 3 mars 2010

Polisen skall få signalspana

Många har noterat den utredning som skall ge polisen rätt att signalspana med hjälp av FRA. Men naturligvis inte förrän efter valet.

Jag uppmärksammade detta i ett inlägg redan i december 2009. Läs också gärna vad Mark Klamberg då skrev i ämnet samt mitt inlägg om ansamlingen av övervakningslagar.

Det är tydligt att politikerna visar upp en ohederlighet och feghet. Alla känsliga lagar gällande övervakning skall tydligen komma efter valet. Det är tydligt att politikerna inte vill att frihetsfrågorna lyfts fram under valkampanjen. Låt dem inte lyckas! Kräv svar och utkräv garantier! Om ni som jag inte litar på politikerlöften utan tror att de bryts så snart valet är överståndet så lägger ni er röst på PP!

2 kommentarer:

  1. Men jag förstår inte... är det polisen eller är det säpo som ska få tillgång till FRA? Vad ska vanlig polis med den informationen till? Ska inte de i första hand koncentrera sig på brottslighet i vårat land?

    "– Säkerhetspolisen, till exempel, ska skydda oss mot terroristangrepp och annat."

    wow... var det inte just av den anledningen som FRA skapades? för att FRA skulle skydda oss mot terroristerna? (älskar när politiker säger "skydda oss mot terroristangrepp OCH ANNAT") ;)

    SvaraRadera
  2. Snart gör väl då polisen som antipiratbyrån. "Men det här hjälper ju inte oss... vi måste ju få lyssna av inrikes trafik också... annars kan vi ju inte lösa alla hemska terrorist- och andra brott" ...och vips så har vi FRA 3.0 här ;)

    SvaraRadera