söndag 29 mars 2009

Bodströms tankar om integritet

Thomas Bodström har börjat blogga. I ett av sina första inlägg började han genom att erkänna att han är en "teknisk idiot". Inte konstigt då att han så välvilligt har lånat ut sitt namn till allehanda integritetskränkande lagförslag: var min första tanke.

Nu bloggar Bodström även kring integritetsfrågorna och ännu en gång bevisar han sitt eget påstående om att han är en "teknisk idiot". Särskilt tydligt blir det när man läser detta:

"Själv är jag positiv till datalagring (att polisen kan spåra vilka som har varit i telefonkontakt med varandra och var de befunnit sig)"

Jösses var min första tanke, sedan drabbades jag av förtvivlan över insikten att denne man sitter på enorma maktresurser som ger honom rätten att genomföra lagar som påverkar allas vardag.

Bodström är positiv till datalagring. Undrar om han hade varit lika positiv till en lag som föreskrev att alla brev måste registreras av någon myndighet. Antagligen inte. För Bodström liksom andra kring +40 år lever kvar i en värld där det som skrivs på ett papper skall skyddas, men så snart papperstexten överförs till digital form upphör allt skyddstänkande.

Bodström förstår uppenbart inte att det som tidigare skedde analogt idag sker digitalt. De flesta utför sina bankärenden via nätet, de utför sina apoteksärenden via nätet, sänder kärleksmeddelanden via nätet, handlar sexleksaker via nätet, för politiska diskussioner via nätet osv. Varför Bodström anser att staten skall få registrera detta, men inte motsvarande aktiviteter som sker i analog form framstår som obegripligt.

1 kommentar:

  1. Han tycker dessutom att sossarna, trots att partiet sjunker som Titanic, gör bra i från sig nuför tiden.
    "Ändå ligger vi på 35-40 % i val efter val, något nästan inget annat i parti i Europa gör."
    Självförnekelsens kraft är oändlig.

    SvaraRadera