tisdag 14 april 2009

Feministiskt Initiativ förfasas över manlig raggning

Veronica Svärd är ledamot i styrelsen för Feministiskt Initiativ [F!]. På sin blogg förfasas hon över att Piratpartiets Rick Falkvinge tillät sig att på sitt privat Facebook-konto skämtsamt skriva “Mys gör underverk för stridsviljan och entusiasmen”.

http://veronicasvard.wordpress.com/2009/04/10/rick-falkvinge-raggar-tjejer-som-valstrategi/

Veronica hävdar att Falkvinge's inlägg visar på ett dåligt uppförandekodex, att inlägget framstår som desperat samt att Falkvinge inte framstår som seriös. I kommentarerna till inlägget skriver Veronica vidare att Falkvinge som offentlig person får tåla att bli granskad.

Själv tycker jag att Veronica visar prov på konservatism och allmän moralpanik. Falkvinge är en ogift ung man och torde ha rätt att ragga hur mycket han vill, även via internet. Raggning torde dessutom kunna hävdas vara nödvändigt för att säkra människosläktets fortbestånd.

Men samtidigt som Veronica hyllar offentlig granskning så väljer hon att censurera mitt svar på hennes blogg, där jag påminner om F!:s bidragsfuskande. F! har alltid utmålat sig själva som ett politiskt parti, de ställde upp i riksdagsvalet 2006 och Gudrun Schyman kandiderar nu till EU parlamentet under F!:s partibeteckning. De säger sig även ha för avsikt att ställa upp i nästa riksdagsval.

Likväl ansökte de under 2007 om bidrag från Delegationen för fördelning av statsbidrag för kvinnors organisering och jämställdhetsprojekt. F! var då tvungna att lova att de inte längre var något politiskt parti. I annat fall kunde de inte kvalificera sig för bidraget. Märklig uppförandekodex [för att använda Veronicas egna ord] må jag säga. Dubbelmoralen tycks inte känna några gränser hos F!:

http://www.politikerbloggen.se/2008/01/28/7978/

Läs även andra bloggares åsikter om

Läs även andra bloggares åsikter om

8 kommentarer:

 1. Klart killen ska ragga. Men jag fnissade lite åt vår gode Littorin som flörtade med sin dam på Facebook och hans pussande hamnade på Newsmill

  Fel egentligen. Klart han också ska få ragga. =)
  Mer kärlek åt folket.

  SvaraRadera
 2. Klart att våra politiker ska få vara människor. Det är ett underligt klimat att politiker ska vara nån slags übermänniskor utan känslor. Nej, ragga vidare säger jag! =)

  SvaraRadera
 3. Jasså du har också blivit dissad hos Veronica? Jag har skrivit två inlägg, inget av dem otrevligt på något sätt, men resonerande kring hennes argument, och de har båda två fastnat i "Ditt inlägg väntar på moderering" hur länge som helst. Intressant.

  SvaraRadera
 4. @Katarina: Japp, mer kärlek till folket är en paroll jag gärna ställer upp på! :-)

  @tantrikblog: Liksom du har jag hamnat i kylan hos Veronica. Ditt inlägg väntar på modering tycks vara ett effektivt sätt att tysta obekväma åsikter.

  @Mind: Keep on ragga...Jag säger go' till Falkvinge och hans eventuella damer, men tvi till moralister som Veronica Svärd.

  SvaraRadera
 5. Klart att grabben kan ragga om han har lust.
  Men inte i tjänsten, som man kan kalla det förtroendeuppdrag han fått. Raggar gör man privat när man enbart representerar sig själv.
  Som ett inslag i en valturné är det feplacerat.
  Lite omoget resonemng kring det här, lite pubertala "argument".

  SvaraRadera
 6. @Lennart: Och det var ju på sitt privata Facebook-konto som Falkvinge skrev de numera "bevingade" orden. Kontot är inte öppet för allmänheten så det måste väl ändå kunna betraktas som hans privata sfär?! Texten var alltså inte ett inlägg i valkampanjen. Eller får man som partiledare inte ragga, någonsin, så länge man innehar förtroendeuppdraget?

  SvaraRadera
 7. För att vara jurist(?) har du ovanligt svårt att förstå det skrivna ordet. ;=)
  Om du läser min kommentar här ovan så har du svaret på din fråga om när raggning för förtroendevalda kan anses var ok om de vill behålla förtroendet.
  Lite sunt förnuft kan man kräva av en person som vill in riksdagen.

  Hans profil på Facebook är öppen för alla som är registrerade där. Han driver även sina sakfrågor där så jag tror inte att han sjäv ser den som särskilt privat. Eller så har han problem med sina gränsdragningar och tror att alla andra också har det.

  SvaraRadera
 8. Falkvinge anser väl, vilket jag i sak tycker är rätt, att det är en sak mellan honom och de som eventuellt svarar.

  Värre hade det väl varit om han gjort det i garderoben, eller?

  SvaraRadera