söndag 19 april 2009

JAG HAR BLIVIT GULDPIRAT


Så har man gått och blivit Guldpirat, vilket innebär att jag bidrar med en fast månadssumma till Piratpartiets valkampanj.

Visst kan man kritisera Piratpartiet för att vara ett "enfrågeparti" och för ett eller ett par år sedan skulle jag sannolikt ha fnyst åt ett parti som detta. Men nu har jag kommit till insikten att den fråga som Piratpartiet driver är kanske den viktigaste av alla! Det handlar om att bevara grunderna för ett demokratiskt och rättssäkert samhälle. Att motverka lagstiftning som på ett oproportionerligt sätt griper in i vanliga människors privata sfär och lagar som ensidigt gynnar privata ekonomiska intressen på bekostnad av frihet och öppenhet.

Politiskt har jag i hela mitt vuxna liv tillhört högern. Detta eftersom jag har upplevt att högern har stått för frihet och individualism. Dessa ideal har dock Alliansen med Moderaterna i spetsen svikit ordentligt. Min röst kommer därför att läggas på Piratpartiet i både årets val till EU Parlamentet och i det kommande riksdagsvalet.


alt="Jag är Guldpirat och donerar pengar till Piratpartiet" border="0">


Läs även andra bloggares åsikter om ,

5 kommentarer:

 1. 10% av lönen till PP19 april 2009 kl. 15:39

  Välkommen till klubben =)

  Personligen kanske jag donerar lite mycket av min inkomst men som du skriver, det kanske är den enskilt viktigaste frågan sedan.. Nå på väldigt länge.

  Bättre att donera 10% av inkomsten i något år idag än att bli politisk fånge imorgon (eller om mafiaa.org gänget får bestämma skatta 20% av lönen i "kulturbidrag" till bolagsdirektörer)

  SvaraRadera
 2. Välkommen till gänget!

  Bortsett från att jag har ett förflutet inom (den frihetliga) vänstern istället för högern, så är din historia precis densamma som min.

  SvaraRadera
 3. Tillåts man fråga hur stor summa på ett ungefär 10% innebär? Inte för att snoka utan bara av rent intresse :)

  SvaraRadera
 4. Tack för välkomsthälsningarna! Jag når inte upp till 10% av lönen, men väl 2400 kronor per år dvs 200 kronor per månad.

  SvaraRadera