tisdag 15 november 2011

USA STOPPAR DET FRIA INTERNET - NY LAG

PROTECT IP Act Breaks The Internet from Fight for the Future on Vimeo.



I USA har man för avsikt att skapa en ny lag som bl.a. kommer att göra Youtube ansvarigt för allt innehåll som publiceras. Följden kommer att bli att Youtube tvingas censurera allt material eftersom alternativet är en nedstängning av sajten. Det kan räcka med att någon sjunger en popsång eller har musik i bakgrunden till en uppladdad film. Bloggar och andra sidor som har enstaka länkar till andra sidor som kan innehålla upphovsrättsskyddat material kan också stängas. Fängelsestraff kan också aktualiseras.

Läs mer hos Boingboing. Hjälp gärna till att sprida budskapet. Vi måste skapa protest kring detta lagförslag som utgör ett synnerligen konkret hot mot yttrandefriheten och det fria nätet.

Tipstack till HAX

Uppdatering: SOPA-lagen oroar amerikanska bibliotekarier som fruktar att deras verksamhet kan bli kriminaliserad. Nazitysklands bokbål känns inte längre så avlägsna.

Läs också vad Beelzebjörn skriver.

2 kommentarer:

  1. Techdirt har en väldigt bra täckning av SOPA - rekommenderas. SOPA är nog faktiskt bland det mest otäcka jag sett hittills.

    SvaraRadera
  2. Thank you for information you been putting on making your site such an interesting .I gave something for my information. I'll be visiting your site again.Thank you very much.

    SvaraRadera