söndag 11 december 2011

JAG VET VAD DU HAR LADDAT NERDe flesta av oss vet väl att bittorrent-tekniken inte är anonym. Ändå kan det vara facinerande och tankeväckande att pröva tjänsten Youhavedownloaded.com. Testa bannern ovan och förvånas över hur publika dina nedladdningar är. Enligt skaparna har tjänsten tillkommit som en påminnelse om att internet inte är anonymt. En påminnelse som är nog så nyttig för väldigt många.

6 kommentarer:

 1. Ska bli galet intressant att testa på den dator/uppkoppling jag kör bittorrent på. Tack för länktipset!

  SvaraRadera
 2. Funkar inte för mig, den visade på att jag skulle ha laddat ner Morrowind (och endast detta) i november i år, vilket jag inte gjort. Jag laddade ner Minecraft i våras, som jag därefter köpte vilket den inte visade.

  SÅ jag hoppas verkligen inte att IFPI/APB och liknande organisation använder den sidan som "bevis", då siten verkar lite opålitlig från mitt perspektiv.

  SvaraRadera
 3. Titta längst ner på vänster del av sidan.
  Det rör sig inte om en seriös site.
  Dock är tanken god=)

  SvaraRadera
 4. @SBJ: Tydligen tar programmet inte hänsyn till s.k. dynamiska IP-adresser. Kanske är det detta som skapar problemet. Eller så är det ett skämt som anonym antyder. Men sidan funkade otäkt bra på min dator. ;.)

  SvaraRadera
 5. Nu har jag testat den på min torrent-dator och om sidan är "på riktigt" så verkar Ipredator fungera utmärkt för att blocka åtminstone deras metod att kolla torrents.

  Inga träffar på mitt "vanliga" IP.

  Startar jag Ipredator blir det träffar på saker jag ej laddat ner, men det är väl pga att Ipredator kör dynamiska IP-nummer.

  SvaraRadera
 6. Jag var dum och startade en torrent utan ipredator igång för att se om sidan fungerade, tydligen gjorde den det, sen var jag ännu dummare och skickade en "remove me"-request till dom efter att jag loggat in på facebook. Men som sagt, jag startade bara torrenten utan att ladda ner någon data.

  SvaraRadera