söndag 18 december 2011

USA - FÄNGELSE PÅ OBESTÄMD TID UTAN RÄTTEGÅNG


I USA har senaten röstat igenom en ny lag som ger militären rätt att fängsla vem som helst på obestämd tid utan rätt till rättegång. Gripandet kan ske såväl inom som utanför USA. Detta innebär bl.a. att den som sitter i Sverige och skriver en kritisk blogg om USAs krig mot terrorismen, länkar till material från Wikileak lider risk att stämplas som en fara för USAs säkerhet. Enbart detta skulle kunna leda till kidnappning och att man slängs i fängelse på obestämd tid utan rätt till rättegång.

Falkvinge utvecklar och konstaterar att USA är förlorat till fascismen:


Jag håller med Falkvinge när han konstaterar att det inte finns någon skyldighet för medborgarna att följa lagen när lagen bryter mot fundamental rättigheter och friheter.

En av få senatorer som protesterade mot lagen var Rand Paul. Han har lagt ut inlägg på Youtube som är väl värt att lyssna till:Att frågan är het även för oss svenskar står klart om man betänker att FRA delar information med USA. I sammanhanget skall man också komma ihåg att polisen helt nyligen fick utökade befogenheter att använda sig av signalspaning i sitt arbete.

4 kommentarer:

 1. Nedstängning av obekväma webbsidor, fängelse utan rättegång, övervakning av vem som kommunicerar med vem, är det en modern demokrati?

  SvaraRadera
 2. Detta påminner om upptakten till Star Wars.

  Det enda positiva man kan se ur det här är att samhällen som grundar sig på misstro, ALLTID till slut ruttnar innifrån.

  SvaraRadera
 3. Good post really interesting and usefull.

  SvaraRadera
 4. Good site! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I might be notified whenever a new post has been made. Have a great day!

  SvaraRadera