torsdag 8 december 2011

TV-SPEL BRYTER MOT GENÉVEKONVENTIONEN


Någon tok har räknat ut att 62 miljarder "personer" har dödats på online spelet Call of Duty: Black Ops, varav 242 miljoner har knivhuggits till döds.

Detta faktum har fått Röda Korset att fundera över om gamers bryter mot internationell rätt när de tar livet av varandra på nätet.

'While the Movement works vigorously to promote international humanitarian law worldwide, there is also an audience of approximately 600 million gamers who may be virtually violating International Humanitarian Law."

Tydligen tvekar Röda Korset huruvida det verkligen är möjligt att åtala spelarna för brott mot internationell rätt så istället avser man att rikta in sig mot spelutvecklarna.

Jag säger; Personerna som skjuts i ett spel är inte verkliga. Detta känns mer som ännu en förevändning att censurera internet.

Intressant

6 kommentarer:

 1. Att likställa händelser i en fantasivärld med verkliga brott mot Genèvekonventionen är en kränkning mot de som utsatts för det senare. Men idén är väl densamma som ledde till att mangaöversättaren fälldes för innehav av barnpornografi.

  SvaraRadera
 2. Skulle detta innebära att man kan bli dömd för tjuvjakt om man spelar ett spel som t.ex. deer hunter?

  SvaraRadera
 3. Jag har en romanserie som utspelar sig under WWII. Jag har läst den mer än en gång. Hur ställer sig RK till det?

  SvaraRadera
 4. Måste bara säga mitt här.
  Medans jag tycker det är skogstokigt att RK ska ta till lagar för att tvinga datorspelsmakare att följa geneve konventionen så tycker jag det vore väldigt positivt om dom gick in i öppna samtal med spelhus för att föra in sådana lagar och regler, om inget annat för att öka medvetenheten om dom, och dels för att jag själv tycker det skulle vara en intressant spelupplevelse.

  Men påtvingat? Ne...

  SvaraRadera
 5. Jag älskar att spela detta spel!

  SvaraRadera
 6. Councils concerns post a nice info about TV GAMES IN BREACH OF THE GENEVA CONVENTION. I also heard so many times about this game from my friends but un luckily i didnt have so much time to play a games, but i'll try my best to play this game, thanks for the post.!!

  SvaraRadera