måndag 25 maj 2009

Gennser lämnar moderaterna i protest mot övervakningssamhället

Margit Gennser berättar i ett pressmeddelande att hon lämnar Moderaterna i protest mot övervakningssamhället. I pressmeddelandet skriver hon:

"-De mycket långtgående möjligheterna att övervaka och avlyssna medborgarna som nu införs går på tvärs mot de värderingar som fanns i Moderaterna när jag gick med FRA-LAGEN och TELEDATALAGRINGEN ger staten stora och i ett rättssamhälle oacceptabla övervakningsmöjligheter. Med övervakningssamhället följer successivt en urholkning av skyddet för sekretessbelagda personuppgifter vilket hotar rättssamhället.
- Detta kan inte tolereras, säger Margit Gennser."

All heder åt Gennser som vågar ställa sig upp till försvar för rättssamhället!


Men samtidigt som Gennser tar ansvar för sitt partis illgärningar försöker andra och då särskilt socialdemokrater att slinka undan. I SvD kan man läsa om hur samma sossar som har röstat igenom IPRED, datalagringsdirektivet och andra integritetskränkande lagar nu plötsligt försöker framstå som internetvänliga.

Till sitt försvar uttalar dessa sossar att; – När besluten togs fanns det goda skäl för dem, men nu ser vi hur många olika förslag det faktiskt är. Uttalandet är i sig ett stycke stor komik, men samtidigt rätt skrämmande. Hade dessa politiker inte förmåga att se helheten när de röstade igenom alla dessa integritetskränkande och folkrättsvidriga direktiv? Förtjänar de då alls förtroendet att få ett förnyat mandat i det kommande valet?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 kommentarer:

 1. Insiktsfullt!
  Och jag måste nog ge min åsikt angående deras kompetens.

  NEJ! De förtjänar INTE förtroendet för ett förnyat mandat. Det är därför jag och så många av mina vänner nu sänder en stark signal. Vi går från både S och alliansen och röstar PP allesammans.

  SvaraRadera
 2. Såg på HAX att Margit Gennser även motsatte sig den europeiska arresteringsordern, som även den är hårresande, och som uppenbarligen Reinfeldt varit med och drivit.

  Numera kan tydligen svenskar bli utlämnade on-demand till vilket annat EU land som helst för saker som inte ens är brottsliga i Sverige. Tack för den Reinfeldt.

  SvaraRadera
 3. Socialdemokraterna har inte bara röstat för datalagringsdirektivet, de skriver själva i sin integritetsrapport att de fortfarande aktivt stödjer direktivet.

  SvaraRadera
 4. Tja Juristen. Träffsäkert och jag håller med dig. Alla tvår sina händer i den här frågan. Ingen tar ansvar för lagar som klubbats igenom. Ändå har vi dom. De skyller nog på Mollgan.

  SvaraRadera
 5. @Tor: Var kan man hitta den där integritetsrapporten?

  @Katarina: Ja, Molgan har ställt till med mycket oreda i sina da'r!

  SvaraRadera
 6. Miljöpartiet har tagit aktiv och konsekvent ställning för rätten till integritet i många år, långt innan frågorna kom på modet i samband med fildelnings- och FRA-debatterna.

  Se t ex SvD:s genomgång på http://www.svd.se/ego/_s185/http://www.svd.se/nyheter/politik/euvalet2009/artikel_2950591.svd och en jämförelse med PP på http://mariaferm.blogspot.com/2009/05/piratpartiet-vs-miljopartiet.html

  Men MP jobbar med andra frågor också; klimatet är en global fråga där EU-parlamentet har avgörande makt! Vem kan med gott samvete rösta på PP, som helt saknar politik mot klimatförändringarna?

  Men, för all del. Om du är en besviken integritetsförkämpe och samtidigt nyliberal klimatvetenskapsförnekare, lägg din proteströst på PP. Är integritet och demokrati lika viktiga för dig som planetens framtid så är MP ett självklart val!

  SvaraRadera
 7. @Jonas: Tack för din kommentar. När det gäller integritetsfrågorna står MP högt i kurs. Skillnaden mot PP är dock att MP inte sätter dessa frågor främst. Utan demokratiska fri- och rättigheter kan ni inte heller bekämpa de s.k. klimatförändringarna. Därför går min röst till PP.

  Samtidigt som du talar om respekt för demokratin så fortsätter du genom att tillskriva mig rätt nedsättande omdömen. Detta går inte riktigt ihop, varför din trovärdighet kommer i gungning.

  Men välkommen ändå i kampen mot de som vill nedrusta vår demokrati!

  SvaraRadera