måndag 10 augusti 2009

Miljardbelöning till den som knäcker Skype

Hos Mark Klamberg läser jag att NSA har blivit frustrerade över att de inte lyckas avlyssna Skype's användare utan att först be om tillstånd från en domstol. För att kunna bedriva sin olagliga verksamhet utfäster därför NSA en miljardbelöning till det företag som lyckas att knäcka Skype's kryptering. Kanske en ny affärsidé för någon mindre nogräknad person?

Liksom Mark Klamberg anser jag att det vore fullt rimligt att NSA fogade sig efter gällande rätt. Får de domstols tillstånd till avlyssning kommer nämligen Skype att medverka, vilket tydligt framgår av Skype's integritetspolicy. Men kanske är det värt en miljard att få leka spion och hemlig agent?Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

 1. Det där går inte ihop logiskt.

  1. NSA är inga idioter, varför då annonsera om att man sysslar med olagligheter?

  2. Om man inte knäckt det, så är det korkat att annonsera. De kunde ju lika gärna gett ut en instruktionsbok - Så här kommunicerar ni under vår radar..

  3. Om någon lyckas knäcka det, så innebär utfästelsen ett money-trail som kan vara ovärderlig information för just precis de som NSA verkligen vill lyssna på.

  Finns det någon sorts organisationer där vi kan utgå ifrån att de ljuger om de säger "Hej!", så är det denna typ av ljuskygga verksamheter som håller på att förgås i sin egen paranoia.

  - Nåt alias

  SvaraRadera
 2. Se det hela som ett sätt att stimulera forskning inom området. Får något år sedan gjorde några skickliga hackers just detta men sen dess har protokollet förändrats. Att anställa sådana personer skulle vara oerhört värdefullt för NSA.

  Behöver de något knäckt gör de det själva. De har helt enkelt väldigt många oerhört skickliga matematiker inom området. Men jag har svårt att tro att de behöver knäcka något ett amerikanskt företag äger, när det är så mycket enklare och billigare att knacka på dörren.

  SvaraRadera