söndag 28 juni 2009

Lisa Marklund tänker fel igen

Lisa Marklund riktar på nytt kritik mot PP. Hon borde nog hellre ägna sig åt att skriva någon lättsmält deckare. Hennes kritik framstår nämligen mest som okunnig och lögnaktig.

Återigen förväxlar Marklund fildelningsfrågan med integritetsfrågan. Jag undrar om etablissemangets företrädare verkligen är så korkade eller handlar det om ett massivt försök att hjärntvätta väljarna?

Marklund kräver vidare att PP ensamt skall lösa världssvälten, sjukvårdskrisen och bostadsbristen. Gör PP inte detta är partiet - enligt Marklund - inte bättre än dömda brottslingar.

Marklund är också kritisk mot PP för deras uppfattning i patentfrågan. Samtidigt kräver hon att PP skall lösa världsproblemen. Vi vet att just läkemedelsindustrins patent är ett av de största hindren för tredje världen att kunna dra nytta av nya mediciner. Patenten orsakar därför onödiga dödsfall i de fattigaste länderna. Detta tycks Marklund gilla. Eller hur skall du ha det Marklund?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

 1. Hon är ju HELT dum i huvudet.
  Det har inte undgått någon med fler hjärnceller än två.

  Marklund är dummare än snö.

  SvaraRadera
 2. Marklund är inget annat är Gullious lilla stjärtkyssare, dessvärre har hon längre armar och når till ett riktigt tangentbord istället för en skrivmaskin - Det kanske t.o.m är hon som renskriver hans alster, vem vet?? ;-)

  SvaraRadera
 3. Tycker att det också är lite knas att hon släpper sina böcker ifrån ett förlag som heter "pirat" hehe..

  SvaraRadera
 4. Marklund skriver:
  "Om mina böcker ska kunna tankas ner och läsas mot min vilja - varför inte mina mejl? Vari ligger skillnaden?"

  Skillnaden ligger i att hon har publicerat sin bok för att läsas av allmänheten, men inte skrivit sina email med målsättningen att någon annan än adressaten ska läsa dem.
  Piratpartiet vill att hon ska få ha just den skillnaden.
  Piratpartiet vill att hennes böcker ska kunna läsas av alla, men att hon ska få ha sin integritet och privata email ifred.

  Nåväl:

  Kärnpunkten i alltihop är inte att all kultur ska vara gratis, det vill inte jag heller, utan att det ska vara tillåtet att låna ut böcker, filmer och musik - på likartade villkor som redan sedan urminnets tider är tillåtet av bibliotek. Ingen vet hur många som egentligen lånar den där köp/hyrfilmen. Ingen vet hur många som lånar grannens köpta CD.

  Liza har tydligen inget emot att NN köper hennes bok och lånar ut den till flera av sina vännner, alltså är det en gåta att hon har något emot att samma sak sker digitalt.
  Här kan man nämligen fråga sig: vad är skillnaden?

  SvaraRadera
 5. Fråga: Här kan man nämligen fråga sig: vad är skillnaden?

  Svar: Antalet

  SvaraRadera
 6. Anonym:
  Du menar att du har räknat?
  Vi kan börja jämförelsen med hur länge biblioteken har funnits jämte Internet.

  SvaraRadera