lördag 27 juni 2009

Myten om Mona och tobleroneskandalen

Expressen skriver idag att Mona fortfarande plågas av den s.k. tobleroneskandalen.

Plågas? Detta är ju den mest effektiva hjärntvätten i modern tid. Det som egentligen handlade om ett massivt missbruk av skattebetalarnas pengar har förvandlats till en toblerone. Som en påminnelse om sanningen länkar jag till en informativ och rätt rolig film;

6 kommentarer:

 1. Detta blogginlägg med film kan stjälpa Mona.

  SvaraRadera
 2. Hej Juristen
  Jag tycker det är toppen att hon är kvar.
  Det ökar utsikterna för Reinfeldt.

  SvaraRadera
 3. @Katarina: Ja, Mona torde vara en garant för att Alliansen skall kunna sitta kvar vid makten. Tidigare hade jag känt glädje över detta. Men med tanke på Alliansens agerande under denna mandatperiod så vete f-n.

  SvaraRadera
 4. Hur kan man kalla "tobleroneaffären" för "massivt missbruk av skattebetalarnas pengar" undrar jag. Dessutom kan man med fog ifrågasätta uttrycket skattebetalarnas pengar. Det är statens pengar, och ingen annans. Precis som pengarna jag har i min plånbok är mina och inte CSN:s pengar är statens pengar statens och inte skattebetalarnas eller systembolagets kunders pengar.

  /G

  SvaraRadera
 5. /G
  Snacka om att vara i DENIAL!!

  För fan, du måste vara sosse med tanke på hur du kan skilja på Skattebetalare och stat, samt att du tror att man kan "prata" bort fakta.

  SvaraRadera
 6. @Anonym/G: Om du tittar på filmen så tror jag att du får bättre förståelse för mitt påstående att Mona ägnade sig åt ett "massivt missbruk av skattebetalarnas pengar".

  Vad är staten? Enligt portalbestämmelsen i Rergeringsformen utgår all makt från folket. Staten är alltså folket och folket består av skattebetalarna. Alltså är det våra pengar, inte statens. Sedan må det vara så att politikerna är tillsatta att förvalta dessa medel. Ungefär som styrelsen i ett bolag. Styrelsen har dock inte rätt att förskingra ägarnas pengar. Politikerna har på motsvarande sätt inte rätt att förskingra skattebetalarnas pengar.

  Mona var en av de politiker som hade fått förtroendet att förvalta skattebetalarnas pengar. När hon använde dessa pengar för hennes privata kostnader begick hon per definition ett förskingringsbrott. Men eftersom hon tillhörde den politiska eliten blev hon inte straffad. Annat hade det varit om hon vore en snabbköpskassörska som hade tagit lite pengar ur kassan. Likhet inför lagen? Nä, tror inte det....

  SvaraRadera