onsdag 17 juni 2009

Smutskastningen av PP och dess väljare

Bland gammelpartierna tycks besvikelsen över PP:s framgångar i EU-valet vara stor. Först läste vi om sossepampen Juholt som ville avskaffa de fria valen eftersom väljarna inte förstod att rösta på rätt parti.

Nu läser jag hos HAX om centerkvinnan Qarlsson som i sin argumentation jämställer PP:s väljare med våldtäktsmän.

Vilken av dessa politiker som visar störst förakt för väljarna vet jag inte. Men en sak är säker och det är att gammelpartiernas politiker inte tycks hysa någon större respekt för vårt demokratiska system.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

 1. Vad kan du vänta dig av decenniers maktkorruption? Att politiker idag inte en förstår vad ordet demokrati betyder är ju inte så märkligt med tanke på allt mygel dom kommer undan med. Vi borde ha en folkdomstol som verkligen straffar politiker, och straffen skall inte vara av typen "Allvarlig kritik", "Erinran" eller "Prickad" - Den skall vara av typen "Fråntagen pensionssrättigheter", "Fängelse" (Inte på någon öppen anstalt) och "Livstids samhällstjänst". Det skulle i alla fall ge våra politiker den signal som behövs, att dom skall jobba FÖR folket och INTE för sin egen välfärd.

  SvaraRadera
 2. Jag anser nog att PP ska passa sig för ett alltför nära samarbeta med MP, om/när det blir aktuellt. MP - med olika förgrundsfigurer - har flera ggr stuckit upp som tjälskott ur marken och framkastat den ena märkligare och tvetydigare beskyllningen (och jämförelsen) efter den andra mot PP:s väljare.
  Nog tillhör Qarlsson "De Gröna", alltid. Det är väldigt svårt i dagens upplysta samhälle att kunna ta del av ett mer inskränkt resonemang, än hennes.

  SvaraRadera
 3. Ett tillrättaläggande: i min upprördhet förväxlade jag partinamnen - C, ska det naturligtvis vara, inte MP - även om nu det gröna äpplet inte faller långt från trädet.

  SvaraRadera
 4. @Ted: Ja, någon form av bestraffning för maktfullkomliga politiker borde införas. I början av -90 talet presenterades ett förslag om s.k. kommunalbot som straff för kommuner som inte trotsar gällande lag. Det blev dock inget av med detta trots att det i våra grannländer finns lagar som kan bötfälla politiker som trotsar lagen. Kanske borde något liknande införas i Sverige även på riksplanet.

  @Isabella: Jag anser att PP bör vara försiktiga att samarbeta med något av gammelpartierna. Oavsett partifärg. Samtliga gammelpartier har solkat ner sig genom att mer eller mindre aktivit verka för införandet av integritetskränkande lagar gällande FRA, IPRED datalagringsdirektiv (på gång) m.m m.m.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker mig minnas förslaget, om jag inte helt minns fel, så var det väl (S) & (VPK) som helt motsatte sig det? (Inte så konstigt med tanke på vilka det var som hade majoriteten i de flesta kommuner i Sverige då)

  I vilket fall som helst, så borde i alla fall de så kallade "straffen" ändras, vad sjutton är "En erinran" och "Allvarlig kritik" för straff?

  Den där läkaren som misskötte sitt jobb där patienter dog för hans slarv, fick ju bara "En erinran". Jag kallar det mord, alternativt dråp. MEN, läkaren HADE ansvaret, det var HANS jobb och det misskötte han.

  Kan man få samma straff för dråp eller alternativt mord i affekt tro?? Eller "Våldsamt uttag" med hjälp av pistol på banken kanske t.o.m skulle kunna bli "Allvarlig kritik" ?? ;-)

  Det ÄR skillnad på lagar för folk och fä.

  Per Gharton kom ju undan rattfyllan i Uppsala på grund av en teknikalitet som ingen vanlig Svensson skulle kunnat komma undan på, no way, sir, det hade blivit ett straff rakt av.

  SvaraRadera
 6. OT

  Henrik Pontén leker polis...

  http://djingis.blogspot.com/2009/06/upphovsratten-ar-den-stora-feta-boven.html

  SvaraRadera