måndag 8 juni 2009

Välkomna till Bryssel

Så var valet över och det blev till en framgångssaga för PP. Dock är det oklart om det blir en eller två pirater som får åka till Bryssel.

I SvD talas om att PP har brutit apatin och nått fram till helt nya väljare, dvs de unga. I gårdagens valvaka kunde man dessutom se att PP:s väljare är medvetna personer som inte hade beslutat sig i sista sekund. Det såg annorlunda ut för de flesta andra partierna. Lite bekymmersamt är det dock att så förhållandevis få kvinnor röstade på PP. Är frihets och demokratifrågor inte angelägna för kvinnor?

PP kommer att få en tuff start. I SvT:s morgonnyheter förutspådde KG Bergström att PP skulle försvinna från den politiska arenan i nästa val. Kanske har han rätt. Eller skulle jag säga förhoppningsvis får han rätt?! Avsikten med att rösta på PP är ju främst att sända en signal - till våra annars döva politiker - att vi inte accepterar nedmonteringen av vår demokrati. Förhoppningsvis lyssnar gammelpartierna nu till oss väljare. Om så blir fallet torde PP inte behövas när det är dax för nästa EU-val om 5 år.

PP:s uppgifter blir främst att agera som motståndare till fifflandet kring den tredje ronden i behandlingen av Telekompaketet. De måste ta tag i hemlighetsmakeriet kring ACTA samt lyfta upp det folkrättsvidriga datalagringsdirektivet i ljuset. PP bör kunna använda sin nyvunna maktställning till att sätta press på regeringen när den skall svara på kommissionens stämning pga att Sverige är sena med implementeringen av datalagringsdirektivet. Regeringen har ju härigenom fått ett gyllene tillfälle att motsätta sig implementeringen av detta folkrättsvidriga direktiv. Om regeringen visar lite ödmjukhet så lär man dessutom kunna dra nytta av den sakkunskap som ryms inom PP i dessa frågor.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar