måndag 22 juni 2009

Valfusk?

Hos HAX läser jag att det var stora problem vid det svenska EU-valet. Enligt Eko't handlar det om felaktig information, försvunna valsedlar m.m.

Man vill inte tro att sådant kan hända i Sverige. Det blir dock uppenbart att PP hade fog för sin kritik mot hur valet genomfördes.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

  1. Det snackas om valfusk... Gå in på val.se och läs hur reglerna är. Alla nya partier och partier som inte hade över 1% förra valet måste lägga ut sina sedlar själva, och dom ska inte placeras i valstället som är till för dom etaplerade partierna.
    Om ni tänker efter lite så kan ni förstå att detta är ganska rimliga krav. Tänk om alla oetablerade partier i detta land ställde sådana krav. Vilka kostnader och vilka valställ med bortåt 20-30 partier. Skulle detta vara rimligt? Vem ska betala dessa kostnader? osv... Tänk istället för att gnälla, alla är små i början och ni hade bara tur som lyckades rida på en modegrej och en Pirate bay dom.

    SvaraRadera
  2. Jag kan i och för sig hålla med om att det vore orimligt med valställ som innehåll ett otal partier. Men läker detta bristerna som ligger i att valsedlar helt har försvunnit, att valförrättare lämnar felaktig information? Åtgärder som direkt kan påverka valutgången. Jag tycker inte det.

    Att demokratiska fri- och rättigheter skulle vara en modegrej kan jag inte heller hålla med om. Vår grundlag och Europakonventionen har med säkerhet inte kokats ihop på en kafferast med avsikten att tillfredsställa populistiska intressen. Eller tror du att så är fallet?

    SvaraRadera